Ambassade en Consulaten van België in Duitsland

België in Duitsland

Welkom op onze website!

 

Vacature

De Belgische ambassadeur in Berlijn is op zoek naar een medewerker (m/v) als chauffeur / ober. Meer informatie vindt u hier

 

Federale wetgevende verkiezingen 2019

  • Alle Informatie vindt u hier

 

Europese verkiezingen 2019

  • Belgen die in Duitsland wonen kunnen in Duitsland deelnemen aan de Europese verkiezingen. Meer informatie hierover vindt u hier

 

Biometrisch paspoort: De “Flying Kit” zal op 10 en 11 januari in Munchen plaatsvinden

  • Als u in de volgende maanden een paspoort nodig heeft, moet u uw aanvraag naar het Consulaat-Generaal in Berlijn sturen, met de vraag uw biometrische gegevens te laten opnemen bij het bezoek van de Flying Kit in Munchen op 10 en 11 januari 2018. Zo vermijdt u hiervoor naar Berlijn te moeten komen. OPGELET: U dient eerst een volledige paspoortaanvraag (incl. betaling) bij ons in. Pas daarna is een afspraak mogelijk. Gelieve er rekening mee te houden dat het aantal deelnemers beperkt is. Alle informaties omtrent de aanvraag van een nieuw paspoort vindt u hier.

 

Low Emission Zone (LEZ) in Brussel - Het niet-naleven van de toegangscriteria tot de Brusselse lage-emissiezone wordt sinds 1 oktober 2018 beboet

 

Die nieuwe oktober-editie van Nachbar Belgien is verschenen

  • Wist u dat een Belgische priester het hele archief van de Duitse filosoof Edmund Husserl in België in veiligheid heeft gebracht? Heeft u ooit gehoord van een fietspad dat een vijver doorkruist? Wilt u weten welke de populairste naam is voor meisjes en jongens in België? De antwoorden hierop en nog veel meer wetenswaardigheden vindt u in de nieuwe editie van onze nieuwsbrief Nachbar Belgien. Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

Nieuws

10 dec

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders nam vandaag deel aan de raad Buitenlandse Zaken van de Europese Unie in Brussel. Hij is tevreden met de conclusies van de raad over 'vrouwen, vrede en veiligheid'.

10 dec

Vandaag vieren we de 70e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders herhaalt het Belgische engagement voor de verdediging en bevordering van de mensenrechten wereldwijd.

08 dec

Toespraak van minister Alexander De Croo ter gelegenheid van de heropening van het Koninklijk Museum van Centraal-Afrika.

07 dec

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat België 2 miljoen euro kan schenken voor de sanering van radioactief besmette sites in Centraal-Azië. Zo draagt ons land bij tot de verwezenlijking van de VN duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, meer bepaald in het domein volksgezondheid en duurzaam levensonderhoud. Naast België nemen ook de Europese Commissie, de Verenigde Staten, Zwitserland en Noorwegen al deel aan het initiatief.

05 dec

Alexander De Croo lanceert samen met chocoladesector, grote retailers en middenveld partnerschap voor duurzame Belgische chocolade.