Ambassade en Consulaten van België in Duitsland

België in Duitsland

Welkom op onze website!

U viert uw 18de verjaardag voor 27 mei 2019? Dit belangt u aan!

In mei 2019 gaan alle meerderjarige Belgen naar de stembus. De stemplicht is ook van toepassing op de Belgen ingeschreven in de bevolkingsregisters van onze consulaten. Aangezien u de leeftijd van 18 jaar bereikt heeft op de dag van de verkiezingen (26 mei 2019), dient u zich als kiezer te registreren.

Opgelet: 31 januari 2019 is de uiterste datum voor de registratie.

Download daarom de formulieren op onze website en stuur ze ingevuld en ondertekend via e-mail of per post terug naar het Belgisch consulaat.

Alle verdere informatie vindt u hier

Vacature

De Belgische ambassadeur in Berlijn is op zoek naar een flexibele medewerker/medewerkster voor service- en chauffeurdiensten. Meer informatie vindt u hier

 

Federale wetgevende verkiezingen 2019

  • Alle Informatie vindt u hier

 

Europese verkiezingen 2019

  • Belgen die in Duitsland wonen kunnen in Duitsland deelnemen aan de Europese verkiezingen. Meer informatie hierover vindt u hier

 

Biometrisch paspoort: De “Flying Kit” zal op 10 en 11 januari in Munchen plaatsvinden

  • Als u in de volgende maanden een paspoort nodig heeft, moet u uw aanvraag naar het Consulaat-Generaal in Berlijn sturen, met de vraag uw biometrische gegevens te laten opnemen bij het bezoek van de Flying Kit in Munchen op 10 en 11 januari 2018. Zo vermijdt u hiervoor naar Berlijn te moeten komen. OPGELET: U dient eerst een volledige paspoortaanvraag (incl. betaling) bij ons in. Pas daarna is een afspraak mogelijk. Gelieve er rekening mee te houden dat het aantal deelnemers beperkt is. Alle informaties omtrent de aanvraag van een nieuw paspoort vindt u hier.

 

Low Emission Zone (LEZ) in Brussel - Let erop of uw voertuig nog toegang tot de LEZ heeft. Op 1 januari 2019 werd de lijst met voertuigen die een verbod krijgen, uitgebreid. 

 

Die nieuwe december-editie van Nachbar Belgien is verschenen

Wilt u vernemen wat u over winterbanden moet weten? Bent u op zoek naar interessante nieuwe boekpublicaties? Wilt u weten wie de “chef-kok van het jaar” in België is? De antwoorden en nog veel meer wetenswaardigheden vindt u in de nieuwe editie van onze nieuwsbrief Nachbar Belgien. Klik hier

 

 

 

Nieuws

15 jan

Meer dan 200 technologie- en innovatiekampioenen van over de hele wereld nemen deel aan een tweedaagse humanitaire hackathon in Brussel om innovatieve ideeën en nieuwe prototypen te ontwikkelen met als doel de hulpverlening te transformeren en honger uit de wereld te helpen bannen. De Hackathon is een initiatief van vicepremier en minister van ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, in samenwerking met het Wereldvoedselprogramma van de VN (WFP) en Hack Belgium Labs. Deze Hackathon is gericht op vooruitstrevende oplossingen voor de meest dringende humanitaire uitdagingen.

08 jan

De Europese Commissie (COM) en de Europese Dienst Extern Optreden (EDEO) organiseren een nieuwe aanwerving van Jonge Professionelen in Delegatie (JPD of ook "Junior Professionals in Delegations").

02 jan

Vanaf 1 januari 2019 zal België voor een periode van twee jaar in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zetelen. Aan de vooravond van ons mandaat onderstreept vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders het belang van deze internationale verantwoordelijkheid die ons land werd toevertrouwd. De minister herhaalt de Belgische belofte om een constructieve, betrouwbare en open partner te zijn in de zoektocht naar gezamenlijke antwoorden op internationale vredes- en veiligheidsvraagstukken. Dit samen met de andere leden van de Veiligheidsraad en alle relevante actoren.

21 dec

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders verleende vandaag tijdens een officiële ceremonie in het Egmontpaleis in Brussel eretekens aan enkele Belgische en buitenlandse persoonlijkheden die actief zijn in de kunstwereld en antieksector, voor hun bijdrage aan de internationale uitstraling van ons land in hun vakgebieden.

20 dec

België trok in 2018 een bedrag van 170 miljoen euro uit voor humanitaire hulp. Dat bedrag ging vooral naar opvang van vluchtelingen en mensen in nood in de eigen regio. De belangrijkste bijdrage ging naar de humanitaire catastrofe in en rond Syrië. Een steeds groter deel gaat naar humanitaire innovatie. Dat maakt vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking bekend naar aanleiding van International Human Solidarity Day.