Ambassade en Consulaten van België in Duitsland

Welkom op onze website!

 

Reisbeperkingen door de Covid-19-pandemie:
Zoals minister Goffin opmerkte in zijn brief van 17 maart, staan we voor uitzonderlijke omstandigheden en is soms wat geduld nodig. Alvast bedankt voor uw begrip.

De Belgische regering besliste in het kader van de coronacrisis om alle niet-essentiële reizen naar het buitenland te VERBIEDEN tot en met 7 juni. De Nationale Veiligheidsraad zal dit verbod tijdig opnieuw evalueren.
Wij nodigen u uit om aandachtig het reisadvies voor Duitsland te lezen, en uzelf te informeren betreffende de maatregelen genomen door de Belgische regering en de maatregelen genomen door de Duitse regering via de desbetreffende websites. Antwoorden op specifieke vragen over de maatregelen in België vindt u hier.
(* Maatregelen worden in Duitsland op deelstaatniveau ingevoerd en verschillen daarom van deelstaat tot deelstaat: meer informatie over de specifieke maatregels in de verschillende deelstaten vindt u hier)

Voor vragen kunt u ons contacteren via e-mail op berlin@diplobel.fed.be of telefonisch op +49 30 20 64 20.
Houd ook onze Facebookpagina en onze twitterpagina in de gaten.

Bent u momenteel als Belg gestrand in het buitenland? We doen er alles aan om samen met u naar een oplossing te zoeken. Bekijk hier wat u zelf kunt doen. 

Ons team doet er alles aan om u te helpen. Door te registreren op Travellers Online blijft u op de hoogte van mogelijke opties om naar België terug te keren, inclusief commerciële vluchten.

Als u toch wat langer dan verhoopt in het buitenland moet blijven, weet ook dat er in vele landen Belgische expats zijn die nuttige tips of tijdelijke oplossingen op de Facebookgroep #BelgenVoorElkaar delen.

 

De Belgische Ambassade tijdens de Covid-19-pandemie:
Vanwege het Covid-19-virus bieden wij momenteel ook een beperkte dienstverlening aan. Hierdoor zijn er tijdelijk geen afspraken (behalve in zeer dringende gevallen) mogelijk en dient er rekening gehouden te worden met langere verwerkingstermijnen van aanvragen.

Wel blijven wij natuurlijk bijstand verlenen aan onze landgenoten in geval van nood (bijv. diefstal of verlies van reisdocument, overlijden, ongeval, …).

Wij danken u voor uw begrip.
 

Verblijf in Duitsland tijdens de Covid-19-pandemie:
Wie zich toch in Duitsland bevindt tijdens de Covid-19-pandemie wordt aanbevolen de instructies van lokale autoriteiten, het Duitse Ministerie van Volksgezondheid en het Robert-Koch-Institut te respecteren. 

Indien u in Duitsland bent, en medisch advies wenst in verband met het Coronavirus kunt u telefonisch contact opnemen met de volgende medische instanties:
 - Onafhankelijke patiëntenadvieslijn: +49 (0) 8000 11 77 22
 - Burgertelefoon Duitse gezondheidministerie: +49 (0) 30 34 64 65 100
 - Lokale burgertelefoon: 115
(Het wordt sterk aangeraden om eerst te bellen vooraleer zich naar een arts of spoeddienst te begeven)
In geval van nood kunt u contact opnemen op de onderstaande telefoonnummers:
 - Noodcentrale: 112 (politie - brandweer - ziekenwagen)
 - Geneeskundige noodwachtdienst: 116 117
 - Noodnummer van de Belgische Ambassade: +49 (0) 17 39 54 888 1
   (Enkel buiten de normale openingsuren)

Meer informatie over het coronavirus Covid-19 vindt u op de speciale corona website van de FOD Volksgezondheid en op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Bekijk ook de affiche met tips voor een goede hygiëne.

Nieuws

03 jun

Gisteren vond een virtuele donorconferentie plaats voor de humanitaire crisis in Jemen. De afgelopen vijf jaar heeft de oorlog het land verscheurd, waardoor de bevolking voornamelijk afhankelijk is van humanitaire hulp om te overleven. De huidige Covid-19-pandemie maakt het nog belangrijker dat de internationale gemeenschap de lopende VN-programma’s blijft financieren en met nieuwe middelen op de proppen komt om het gezondheidssysteem van Jemen te ondersteunen.

31 mei

Na de Amerikaanse aankondiging om hun "relatie met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te beeindigen", bevestigen vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin en minister van Volksgezondheid Maggie De Block hun blijvende steun aan de WHO. In het midden van deze ongeziene Covid-19-pandemie pleit ons land ervoor de organisatie zo goed mogelijk te ondersteunen.

29 mei

Vandaag is het internationale dag van de VN-blauwhelmen. Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin uit zijn waardering voor de meer dan 95.000 mannen en vrouwen die zich wereldwijd met veel toewijding inzetten in de dertien vredesoperatie onder de vlag van de Verenigde Naties.

25 mei

Verklaring van Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van twee Protocollen bij het VN-Kinderrechtenverdrag, 25 mei 2020.