Ambassade en Consulaten van België in Duitsland

Welkom op onze website!

Wereldwijd treffen landen maatregelen om het coronavirus in te dammen en de pandemie een halt toe te roepen. Zoveel landen nemen quarantainemaatregelen of sluiten hun grenzen dat geen normale doorgang over grenzen kan gegarandeerd worden.
Niet-essentiële reizen van en naar België werden momenteel bij besluit van de Belgische regering verboden.
Meer informatie vindt u hier.

Wie zich in Duitsland bevindt dient zich in eerste instantie te richten tot de lokale autoriteiten, hun touroperator of luchtvaartmaatschappij, voor assistentie. In geval van nood kan men de ambassade in Berlijn contacteren. De FOD Buitenlandse Zaken in Brussel heeft eveneens een call center geopend dat dagelijks beschikbaar is van 9.00 uur tot 20.00 op het nummer +32 (0)2 501 4000 om onze medeburgers in het buitenland te ondersteunen. We vragen ook alle betrokken landgenoten in het buitenland om zich aan te melden op onze website: www.travellersonline.diplomatie.be.

Op 17 maart heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist dat nieuwe, strengere maatregelen van toepassing zijn op het gehele Belgische grondgebied.
Meer informatie vindt u hier.
(de maatregelen worden verlengd tot en met 19 april)

Hier vindt u meer informatie over de actuele situatie aan de Belgische grensovergangen, en de regels van toepassing voor inkomend en uitgaand personenverkeer, vastgelegd tijdens de Nationale Veiligheidsraad van zondag 29 maart.

Vanwege het COVID-19 virus bieden wij momenteel ook een beperkte dienstverlening aan. Langere aflever- en verwerkingstermijnen kunnen mogelijk zijn.

Omwille van het COVID-19 virus neemt de ambassade ook maatregelen om de gezondheid van onze bezoekers en ons personeel te beschermen. Alle afspraken (behalve zeer dringende gevallen) worden tijdelijk geannuleerd. Wel blijven wij bijstand aan onze landgenoten verlenen in geval van nood (bijv. diefstal/verlies van reisdocument, overlijden, ongeval, …). 

Lokaal Nieuws

De Flying Kit op 30 en 31 maart in Keulen is vanwege het coronavirus Covid-19 helaas afgelast

Meer informatie vindt u hier.

Nieuws

29 Mar

De Minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin (MR), heeft deze namiddag gecommuniceerd over de dagelijkse evolutie van de situatie van de Belgen in het buitenland.

28 Mar

De Minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin (MR), heeft deze namiddag gecommuniceerd over de dagelijkse evolutie van de situatie van de Belgen in het buitenland.

27 Mar

Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin (MR) gaf deze namiddag opnieuw een update over de Belgen in het buitenland.

26 Mar

De Minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin (MR), gaf deze namiddag een stand van zaken over de dagelijkse evolutie van de situatie van de Belgen in het buitenland.

25 Mar

Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin heeft deze namiddag om 17.00 u. gecommuniceerd over de dagelijkse evolutie van de situatie van de Belgen in het buitenland.