Ambassade en Consulaten van België in Duitsland

België in Duitsland

Welkom op onze website!

Met ingang van 12/08/2019 veranderen wij van verzendingsleverancier. Na problemen met onze huidige aanbieder hebben wij voor de veiligheid ervoor gekozen om enkel nog identiteitsdocumenten te versturen met UPS. Dit gaat weliswaar gepaard met een prijsverhoging, maar het blijft altijd mogelijk om uw paspoort gratis te komen afhalen in de ambassade in Berlijn.

De ‘flying kit’ Keulen komt er weer naar Keulen

Op maandag 23 en dinsdag 24 september komt de ‘flying kit’ weer naar Keulen voor de 'flying kit'. Dit geeft u de mogelijkheid om uw biometrische gegevens te laten registreren en zo een paspoort aan te vragen zonder helemaal naar Berlijn te moeten reizen.

De Belgische ambassade in Duitsland zoekt voor haar werk in de diplomatieke afdeling een nieuwe medewerker

Bent u gemotiveerd, geïntrigeerd door diplomatie en gepassioneerd door de bilaterale relaties tussen Duitsland en België? Aarzel niet en stuur ons uw kandidatuur door voor 9 september.

Voor meer informatie klik hier.

Nieuws

19 aug

Maandag vieren vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo en vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders de Internationale Dag van de Humanitaire Hulp. Dit jaar staat 19 augustus volledig in het teken van de vrouw en eert ons land het werk van vrouwen in crisissen wereldwijd.

02 aug

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders betreurt het einde van het INF-verdrag over middellange afstandsraketten (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty). De ondertekening van het INF in 1987 was een mijlpaal in de nucleaire ontwapening. Gedurende meer dan dertig jaar droeg het verdrag bij tot de Euro-Atlantische veiligheid dankzij verifieerbare vernietiging van bijna 3.000 conventionele en nucleaire raketten.

31 jul

Vandaag nam de Werkgroep Kinderen en Gewapende Conflicten van de VN-Veiligheidsraad, waarvan België sinds 1 januari voorzitter is, bij consensus conclusies aan over de situatie van kinderen in het gewapende conflict in Myanmar. Voor het eerst in lange tijd stuurt de Veiligheidsraad zo een sterk signaal uit over de situatie in Myanmar en meer bepaald de schendingen van kinderrechten. 

24 jul

Vanochtend heeft vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders de nationale vrouwenhockeyploeg op gras in Wilrijk ontmoet. Zijn bezoek aan de Red Panthers past in de "Blue Heart Campaign" van het Bureau van de Verenigde Naties voor Drugs- en Misdaadbestrijdiging (UNODC), die op 2 juli werd gelanceerd en die eindigt op 30 juli, Werelddag tegen de Mensenhandel.

23 jul

Karl Lagatie is de nieuwe woordvoerder voor de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Sinds 8 juli vervangt hij Matthieu Branders, die binnenkort Consul-Generaal wordt in São Paulo. Vanaf vandaag vervoegt Nadia Benini het team als adjunct-woordvoerder.