Ambassade en Consulaten van België in Duitsland

België in Duitsland

Welkom op onze website!

Vacature voor een flexibele administratief medewerker/-ster voor secretariële en organisatorische taken in het kader van het Duits EU-raadsvoorzitterschap (voltijds).

Meer informatie vindt u hier.

 

Biometrisch paspoort: de “Flying Kit” zal op 14 februari in München plaatsvinden

Als u in de volgende maanden een reispaspoort (en dus geen identiteitskaart!) nodig heeft, kunt u aan de Flying Kit in München op 14 februari deelnemen. Zo vermijdt u hiervoor naar Berlijn te moeten komen. Meer informatie vindt u hier.

OPGELET: Enkel na ontvangst van een volledige paspoortaanvraag kunt u een afspraak maken. Gelieve er rekening mee te houden dat het aantal deelnemers beperkt is en we chronologisch werken. 

Nieuws

11 jan

Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin verwelkomt de hernieuwing van het “crossborder” mechanisme voor humanitaire hulp aan het Syrische volk.

09 jan

Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin kondigt aan dat in 2020 nieuwe diplomaten aangeworven zullen worden. SELOR, het selectiebureau van de federale overheid, zal de selectieprocedure op 27 januari (datum onder voorbehoud) opstarten. 

13 dec

België zal zijn steun aan UNRWA hernemen. Dat geeft vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo. UNRWA werd de voorbije maanden grondig doorgelicht en de organisatie kreeg een nieuwe dienstdoend commissaris-generaal. Ook andere internationale donoren hernemen hun steun.

10 dec

Vandaag is het de internationale dag van de mensenrechten. Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin bevestigt dat België zich blijft inzetten voor de bescherming en bevordering van alle mensenrechten voor iedereen.

07 dec

De FOD Buitenlandse Zaken van België is op de hoogte gebracht van de aankomst in België van het staatshoofd van het Sultanaat van Oman. Over dit privébezoek heeft het Sultanaat van Oman een officiële verklaring afgegeven.