Ambassade en Consulaten van België in Duitsland

België in Duitsland

Welkom op onze website!

Door technische problemen is de productie van elektronische identiteitskaarten tijdelijk niet mogelijk. De bij ons ingediende aanvragen kunnen daarom niet binnen de normale termijnen worden geproduceerd. Wij werken hard aan een oplossing voor het probleem en vragen u om uw begrip. Voor dringende gevallen neemt u best contact op met het Consulaat. 

 

Federale wetgevende verkiezingen 2019

  • Op 22.05.2019 konden de Belgen, die er voor kozen om hun stemplicht uit te voeren in de ambassade in Berlijn, stemmen. De stemming voor landgenoten in het buitenland is nu afgelopen.

 

Europese verkiezingen 2019

  • Op 22.05.2019 konden de Belgen, die er voor kozen om hun stemplicht uit te voeren in de ambassade in Berlijn, stemmen. De stemming voor landgenoten in het buitenland is nu afgelopen.

 

Low Emission Zone (LEZ) in Brussel - Let erop of uw voertuig nog toegang tot de LEZ heeft. Op 1 januari 2019 werd de lijst met voertuigen die een verbod krijgen, uitgebreid. 

 

Nieuws

23 mei

Business & Human Rights Peer Learning Meeting: toespraak van vicepremier en minister van Buitenlandse en Europese Zaken en Defensie Didier Reynders (Brussel, 23 mei 2019).

17 mei

Vandaag is de Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie en Bifobie (IDAHOT). Op 17 mei 1990 besloot de Wereldgezondheidsorganisatie om homoseksualiteit te schrappen uit de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. Dit jaar ligt de focus van IDAHOT op Rechtvaardigheid en bescherming voor iedereen.

15 mei

Een internationale campagne voor vrouwen- en meisjesrechten, een partnerschap met de privésector rond duurzame chocolade, hackathons in het Zuiden en innovatie in de humanitaire hulp. Dat zijn enkele van de hoogtepunten uit het jaarverslag 2018 van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking dat vandaag verschijnt. 

10 mei

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders vaardigt ambassadeur Renier Nijskens, speciaal gezant voor het gebied van de Grote Meren, en generaal-majoor Philippe Boucké, adjunct-stafchef Defensie, af naar de Congolese hoofdstad Kinshasa van 12 tot 15 mei 2019.

30 apr

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders is tevreden met het advies van het Europese Hof van Justitie van de Europese Unie over de verenigbaarheid van het Investment Court System (ICS) met de Europese verdragen. Het ICS is het hervormde systeem voor geschillenbeslechting tussen landen en investeerders. Het ICS maakt deel uit van de economische en handelsovereenkomst tussen de EU en Canada (CETA). Met dit advies heeft het Hof de laatste juridische bezwaren verworpen.