Ambassade en Consulaten van België in Duitsland

België in Duitsland

Welkom op onze website!

 

Federale wetgevende verkiezingen 2019

  • Alle Informatie vindt u hier

 

Biometrisch paspoort: De “Flying Kit” zal op 5 en 6 juli in München plaatsvinden

Als u in de volgende maanden een paspoort nodig heeft, moet u uw aanvraag naar het Consulaat-Generaal in Berlijn sturen, met de vraag uw biometrische gegevens te laten opnemen bij het bezoek van de Flying Kit in München op 5 en 6 juli 2018. Zo vermijdt u hiervoor naar Berlijn te moeten komen.

OPGELET: U dient eerst een volledige paspoortaanvraag (incl. betaling) bij ons in. Pas daarna is een afspraak mogelijk. Gelieve er rekening mee te houden dat het aantal deelnemers beperkt is.

Alle informaties omtrent de aanvraag van een nieuw paspoort vindt u hier.

 

Doe mee aan de eerste editie van de fotowedstrijd #BEinDE!

Onze ambassade lanceert vandaag de fotowedstrijd #BEinDE. Thema van de wedstrijd is de Belgische aanwezigheid in Duitsland. Neem je graag mooie foto’s? Heb je een oog voor wat Belgisch is in Duitsland of ken je een mooie ‘Belgische plek’ in Duitsland? Doe dan mee!

Stuur ons je foto’s op tot 18 juni 2018. De winnaars krijgen een cadeaubon voor fotomateriaal én een prominente plaats voor hun foto in het gebouw van de Belgische ambassade in Berlijn.

Lees alle details en het wedstrijdreglement (Duits) hier.

 

Die nieuwe juni-editie van Nachbar Belgien is verschenen

Wat hebben een design-plooifiets, een bariton uit Göttingen, de stripreeks “XIII” en het duizendste pak van Manneken Pis met elkaar gemeen? Ze komen allen voor in de laatste editie van onze nieuwsbrief Nachbar Belgien. Klik hier

 

 

 

Nieuws

20 jul

Op voordracht van de heer Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken heeft de Koning bij koninklijke besluiten van 10 juli 2018 de volgende adellijke gunsten en burgerlijke eretekens verleend.

18 jul

Op initiatief van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders opent de FOD Buitenlandse Zaken deze zomer opnieuw gratis de deuren voor het grote publiek om - voor de 7e keer op rij - in het Egmontpaleis in Brussel een tentoonstelling te ontdekken. De tentoonstelling 'AfricaMuseum @ EgmontPalace' is georganiseerd in samenwerking met het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren. De minister opende ze vandaag in aanwezigheid van koningin Mathilde en de directeur van het museum, Guido Gryseels.

18 jul

Ter gelegenheid van de 20e verjaardag van de ondertekening van het Statuut van Rome, grondtekst van het Internationaal Strafhof, herbevestigt vicepremier en minister van buitenlandse zaken Didier Reynders zijn volle steun aan deze instelling. Zij speelt een essentiële rol in de strijd tegen straffeloosheid. Een internationaal rechtshof met een universele roeping en permanente strafrechtelijke jurisdictie is meer dan ooit nodig, complementair met de nationale strafrechtelijke hoven.

17 jul

Vandaag is het precies 4 jaar geleden dat vlucht MH17 van Malaysian Airlines werd neergeschoten boven het oosten van Oekraïne. 298 burgers, onder wie veel kinderen, verloren daarbij het leven. Ook verschillende landgenoten kwamen om. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders brengt hulde aan hun nagedachtenis.

13 jul

Beyoncé, Chris Martin, Pharrell Williams, Ed Sheeran en een hele reeks andere internationale en Afrikaanse artiesten zullen op 2 december tijdens een groots slotconcert in Johannesburg mee de internationale campagne #SheIsEqual afsluiten. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo die mee aan de basis ligt van #SheIsEqual en de campagne in juni in Brussel op gang trok, is ambitieus. “Dit wordt de grootste campagne ooit ter ondersteuning van vrouwenrechten en van de Sustainable Development Goals.”