Ambassade en Consulaten van België in Duitsland

Welkom op onze website!

*NIEUW* online inschrijving!

Schrijf u eenvoudig in op de ambassade met uw EID! Klik hier!

 

Reisbeperkingen door de Covid-19-pandemie:
Sinds 15 juni is reizen van en naar de landen van de Europese Unie met inbegrip van het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen opnieuw mogelijk. Voor de Belgische autoriteiten mag u vrij reizen naar deze landen, maar het zou kunnen dat uw bestemmingsland extra quarantainemaatregelen oplegt of u de toegang weigert. Ga dus vooraleer u reist steeds bij de autoriteiten van uw bestemmingsland na, welke maatregelen daar van kracht zijn. U dient zich te houden aan de hygiënemaatregelen en social distancing in het land waar u zich bevindt. Meer informatie over de maatregelen in België vindt u op www.info-coronavirus.be. Meer informatie over de maatregelen in uw land van bestemming vindt u in het reisadvies van Buitenlandse Zaken.

Wij nodigen u uit om aandachtig het reisadvies voor Duitsland te lezen, en uzelf te informeren betreffende de maatregelen genomen door de Belgische regering en de de maatregelen genomen door de Duitse autoriteiten. Maatregelen worden in Duitsland op deelstaatniveau ingevoerd en verschillen daarom van deelstaat tot deelstaat: meer informatie over de specifieke maatregels in de verschillende deelstaten vindt u hier.

Voor vragen kunt u ons contacteren via e-mail op berlin@diplobel.fed.be of telefonisch op +49 30 20 64 20.
Houd ook onze Facebookpagina en onze twitterpagina in de gaten.
 

De Belgische Ambassade tijdens de Covid-19-pandemie:
Vanwege de Covid-19-pandemie bieden wij momenteel ook een beperkte dienstverlening aan. Hierdoor is een bezoek aan de Ambassade tijdelijk enkel op afspraak mogelijk en kunnen verwerkingstermijnen oplopen.

Natuurlijk blijven wij ook bijstand verlenen aan onze landgenoten in geval van nood (bijv. diefstal of verlies van reisdocument, overlijden, ongeval, …).
 

Verblijf in Duitsland tijdens de Covid-19-pandemie:
Wie zich toch in Duitsland bevindt tijdens de Covid-19-pandemie wordt aanbevolen de instructies van lokale autoriteiten, het Duitse Ministerie van Volksgezondheid en het Robert-Koch-Institut te respecteren. 

In Duitsland kunt u voor medisch advies telefonisch contact opnemen met de volgende instanties:
 - Onafhankelijke Patiëntenadvieslijn: +49 (0) 8000 11 77 22
 - Burgertelefoon Duitse Gezondheidsministerie: +49 (0) 30 34 64 65 100
 - Lokale Burgertelefoon: 115
(Het wordt sterk aangeraden om eerst te bellen vooraleer zich naar een arts of spoeddienst te begeven)
In geval van nood kunt u contact opnemen op de onderstaande telefoonnummers:
 - Noodcentrale: 112 (politie - brandweer - ziekenwagen)
 - Geneeskundige Noodwachtdienst: 116117
 - Noodnummer van de Belgische Ambassade: +49 (0) 17 39 54 888 1
   (Enkel buiten de normale openingsuren)

Meer informatie over het coronavirus Covid-19 vindt u op de speciale corona website van de FOD Volksgezondheid en op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.

Nieuws

12 jul

Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie, Philippe Goffin, verwelkomt het compromis dat de leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties hebben bereikt, waardoor het "grensoverschrijdende" mechanisme voor het verlenen van humanitaire hulp aan het Syrische volk met twaalf maanden wordt verlengd via de grenspost Bab al-Hawa. De mogelijkheden om via Bab al-Salam humanitaire hulp te verlenen, moeten echter worden verbeterd.

11 jul

Op 11 juli 2020 is het 25 jaar geleden dat de genocide in Srebrenica begon. Op 11 juli 1995 viel de stad Srebrenica in handen van de Bosnisch-Servische troepen onder leiding van generaal Ratko Mladic. In de dagen die volgden ontvoerden en vermoordden ze in minder dan een week tijd meer dan 8.000 mensen, voornamelijk mannen en tieners, simpelweg omdat ze Bosnisch waren.

04 jul

De COVID-19-crisis heeft alle gewoontes door elkaar geschud en iedereen gedwongen bepaalde werkwijzen te herzien. Dit was ook het geval voor de FOD Buitenlandse Zaken, waar telewerken de regel is, ook al moet de FOD een van zijn fundamentele taken uitvoeren: het bijstaan van Belgen in het buitenland. Niet eenvoudig toen de crisis wereldwijd was: "Het is alsof je 200 aardbevingen en vele naschokken tegelijk hebt gehad, ook in België", zegt minister Goffin.

02 jul

De minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin (MR), verklaart dat: "Naar aanleiding van de goedkeuring op 30 juni van de Europese aanbeveling die niet-essentiële reizen uit een 15-tal landen buiten de Europese Unie geleidelijk aan toestaat, is België begonnen met overleg met deskundigen van de betrokken overheidsdiensten om te komen tot een voorzichtige heropening van zijn grenzen".

02 jul

Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin verwelkomt de nieuwe conclusies van de Raad van de Europese Unie over de betrekkingen tussen de Europese Unie (EU) en Afrika, het die op dinsdag 30 juni 2020 aangenomen werden en waaraan België actief heeft bijgedragen en die als basis zullen dienen voor de discussies om de relatie met onze Afrikaanse partners te herdefiniëren.