Ambassade en Consulaten van België in Duitsland
Home Consulaire Diensten eID: De identiteitskaart voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar

eID: De identiteitskaart voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar

 

Opgelet: Om bij de ambassade een nieuwe identiteitskaart te kunnen aanvragen moet u ingeschreven zijn in de consulaire registers van deze post. Indien dit nog niet het geval is kunt u uw identiteitskaartaanvraag samen met uw inschrijvingsaanvraag sturen. Van documenten die voor beide aanvragen nodig zijn is één exemplaar voldoende.  Alle informatie over uw inschrijving vindt u hier.

 

Voor de aanvraag van een nieuwe identiteitskaart is het noodzakelijk dat u ons de 6 volgende documenten per post opstuurt:

 1. Het aanvraagformulier, volledig ingevuld en ondertekend. 
   
 2. Twee biometrische pasfoto’s in kleur met witte achtergrond (geen zwartwitfoto’s).
  Opgepast: Door het productiecentrum in Brussel worden regelmatig foto’s afgekeurd. Klik hier om na te gaan of uw foto´s aan de criteria voldoen.
   
 3. Een bewijs van woonst: een “erweiterte Meldebescheinigung” met vermelding van uw nationaliteit en burgerlijke staat, in origineel, niet ouder dan 6 maanden, verkrijgbaar in de gemeente waar u woont.
   
 4. Een kopie van uw geldige Belgische identiteitskaart of paspoort (blz. 2 en 3).
  Indien u uw identiteitskaart of paspoort heeft verloren of indien deze gestolen werd dient u ons dit aangifteformulier ingevuld toe te zenden. In geval van diefstal dient u hiervan bovendien aangifte te doen bij de politie en samen met het voormelde formulier ons daarvan een kopie te laten geworden.
   
 5. Een bewijs van betaling: 20 € + 10 € (portokosten per UPS) = 30 € Gelieve uw overschrijving naar volgende bankrekening uit te voeren:

  IBAN: DE57100708480512630500 
  BIC (SWIFT): DEUTDEDB110 (Berlin)  

   

 6. Enkel voor minderjarige kinderen: schriftelijke toelating van beide ouders voor de afgifte van een identiteitskaart ; (door beide ouders ondertekend) en een kopie van de identiteitskaart of paspoort van beide ouders. 

  Opgelet! Denk aan het milieu, gebruik a.u.b. geen doorzichtige plastic mapjes om uw documenten op te sturen!

 

Stuur uw aanvraag aanBelgische Botschaft in Berlin, Jägerstraße 52-53, D-10117 Berlin

Indien u er voor kiest uw document per post te ontvangen draagt u hiervoor zelf de kosten en het risico. Meer informatie over de verzending per post vindt u hier.