Ambassade en Consulaten van België in Duitsland
Home Kids-ID: De identiteitskaart voor kinderen onder de 12 jaar

Kids-ID: De identiteitskaart voor kinderen onder de 12 jaar

Voor de aanvraag van een identiteitskaart voor uw kind is het noodzakelijk dat u ons de volgende documenten per post opstuurt:

 1. Het aanvraagformulier, ingevuld op naam van het kind en ondertekend door beide ouders.
   
 2. Twee pasfoto’s in kleur met witte achtergrond (geen zwartwitfoto’s) die voldoen aan de ICAO-normen. Opgepast: Door het productiecentrum in Brussel worden regelmatig foto’s afgekeurd. Klik hier om na te gaan of uw foto´s aan de criteria voldoen.
   
 3. Een bewijs van woonst: een “erweiterte Meldebescheinigung” of "Aufenthaltsbescheinigung" met vermelding van uw nationaliteit in origineel, niet ouder dan 6 maanden, verkrijgbaar in de gemeente waar u woont.
   
 4. Een kopie van de recenste Belgische identiteitskaart of reispaspoort van uw kind (de pagina met de foto).
   
 5. Een kopie van de geldige Belgische identiteitskaart of reispaspoort van beide ouders (de pagina met de foto).
   
 6. Een bewijs van betaling: 10,00 € + 10,00 € (portokosten per UPS) = 20 €. Gelieve uw overschrijving naar volgende bankrekening uit te voeren: 

  IBAN: DE57100708480512630500 
  BIC (SWIFT): DEUTDEDB110 (Berlin)  

  Opgelet! Denk aan het milieu, gebruik a.u.b. geen doorzichtige plastic mapjes om uw documenten op te sturen!

Stuur uw aanvraag aan: Belgische Botschaft in Berlin, Jägerstraße 52-53, D-10117 Berlin

Met ingang van 12/08/2019 veranderen wij van verzendingsleverancier. Na problemen met onze huidige aanbieder hebben wij voor de veiligheid ervoor gekozen om enkel nog identiteitsdocumenten te versturen met UPS. Dit gaat weliswaar gepaard met een prijsverhoging, maar het blijft altijd mogelijk om uw paspoort gratis te komen afhalen in de ambassade in Berlijn.

Opgelet! Indien u er voor kiest uw identiteitskaart per post te ontvangen: de kosten en het risico hiervoor draagt de ontvanger van de zending. De Belgische Ambassade is niet verantwoordelijk indien het document niet of beschadigd bij de ontvanger aankomt.