Ambassade en Consulaten van België in Duitsland
Home Public Health Passenger Locator Form

Public Health Passenger Locator Form

Als u van plan bent naar België te reizen of naar België terug te keren na een verblijf in het buitenland, moet welicht een "Passenger Locator Form" invullen.

Wie moet het "Passenger Locator Form" invullen?
Elke persoon die met het vliegtuig of een boot naar België komt moet het formulier invullen. Mensen die met een ander vervoermiddel (bus, auto, trein, enz.) naar België komen dienen het formulier enkel in te vullen wanneer ze meer dan 48 uur in het buitenland hebben doorgebracht vóór hun aankomst in België en meer dan 48 uur in België wensen te blijven. Kinderen onder de 16 jaar staan geregistreerd in het formulier van hun ouders. Kinderen zonder begeleiding moeten hun eigen formulier invullen of op voorhand laten invullen door een geautoriseerde volwassene.

Wanneer moet het "Passenger Locator Form" worden ingevuld?
Het "Passenger Locator Form" kan maximaal 48 uur voor aankomst in België worden ingevuld en dient ten laatste vóór het moment van aankomst in België te worden ingevuld. U kan het formulier hier invullen.

Hoe werkt het?
U vult het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) in. Hierna ontvangt u een QR-code per e-mail. Deze QR-code is uw bewijs dat u het hebt ingevuld. Gaat u met het vliegtuig of met de boot? Dan toont u deze code bij het instappen.
Het formulier berekent op basis van uw antwoorden of u een hoog risico loopt op corona:
 ○ U ontvantgt een sms? U heeft een hoog risico op corona. U krijgt een code om u te
    laten testen en gaat in quarantaine. Dit is verplicht als u uit een rode zone terugkeert.
 ○ U ontvangt geen sms? u hoeft niet in quarantaine en u hoeft geen test te doen.

De regio's gebruikt in het Passenger Locator Form
In het formulier wordt de NUTS-2 clasificatie van de Europese Commissie voor de regios gebruikt. Hieronder vindt u een kaart met deze regio's in Duitsland (een lijst met de Duitse NUTS-2 regios vindt u hier).

Andere veelgestelde vragen vindt u hier.