Ambassade en Consulaten van België in Duitsland

België in Duitsland

Welkom op onze website!

BELANGRIJKE INFORMATIE: De consulaire diensten in Berlijn staan altijd graag ter beschikking van onze landgenoten. Maar omwille van beperkte beschikbaarheid van het personeel tijdens de zomermaanden, is het niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen bij de ambassade tijdens de maand augustus.

 
Allemagne

 

Biometrisch paspoort: de “Flying Kit” zal op 6 en 7 september 2017 in Keulen plaatsvinden

Als u in de volgende maanden een paspoort nodig heeft, moet u uw aanvraag naar het Consulaat-Generaal in Berlijn sturen, met de vraag uw biometrische gegevens te laten opnemen bij het bezoek van de Flying Kit in Keulen op 6/7 september 2017. Zo vermijdt u hiervoor naar Berlijn te moeten komen.

OPGELET: U dient eerst een volledige en betaalde paspoortaanvraag bij ons in. Pas daarna is een afspraak mogelijk. Gelieve er rekening mee te houden dat het aantal deelnemers beperkt is.

Alle informaties omtrent de aanvraag van een nieuw paspoort vindt u rechts in de rubriek “paspoort”.

 

Nieuws

21 aug

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders laat weten dat ons land een slachtofferidentificatieteam (DVI) van de federale politie naar Sierra Leone stuurt om mee te helpen bij de identificatie van de mensen die vorige week zijn omgekomen bij de overstromingen en aardverschuivingen. Bij die ramp vielen meer dan 400 slachtoffers. Het Belgische identificatieteam zal worden bijgestaan door een consulaire medewerker van Buitenlandse Zaken.

17 aug

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is blij dat de drie personen die vastzaten in Marokko na een incident in een hotel zijn kunnen terugkeren naar hun familie in België.

16 aug

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is geschokt door het leed dat de dramatische overstromingen en aardverschuiving afgelopen maandag in Sierra Leone hebben aangericht, vooral in de hoofdstad Freetown.

14 aug

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de bloedige aanval die gisteravond in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, plaatsvond en meerdere slachtoffers maakte. Zijn gedachten zijn bij de families en vrienden van de slachtoffers. Hij betuigt ook zijn medeleven aan de Burkinese regering en het Burkinese volk.

09 aug

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft een open brief ontvangen waarin België wordt gevraagd zich aan te sluiten bij de Franse overheid om de Franse student Loup Bureau zijn opleiding in België in de beste omstandigheden te laten afmaken.